Over Classical At Home

Livestreaming in superkwaliteit

Classical At Home is het livestreaming platform van de Edesche Concertzaal. Geniet van prachtige klassieke muziek in de beste beeld- en geluidskwaliteit.

Classical at Home. Beyond Livestream. Wij gaan voor het beste en maken livestream tot een complete ervaringen. De reacties van onze luisteraars spreken voor zich: "I’ve been longing for live music since the pandemic started, but this was even better than a 'live' performance" en "Ik heb de livestream van zaterdag gevolgd en wil jullie hierbij complimenteren met de manier waarop jullie een en ander in beeld hebben gebracht."

In samenwerking met Jochem Geene van Studio van Schuppen, onze video- en audiopartner. Jochem Geene staat bekend als digitale geluidskunstenaar

Deze tekst is automatisch vertaald via DeepL

Tijdlijn

Onze geschiedenis

2013

Van kerk naar concertzaal

De Edesche Concertzaal is gehuisvest in de Noorderkerk. In 2010 wordt het gebouw door de kerkelijke gemeente verkocht en krijgt het een multifunctioneel karakter. In 2013 neemt Eskes Media zijn intrek in het pand. Eerst is er het idee om van het atrium een leeszaal te maken, maar het orgel lonkt om concerten te organiseren. De akoestiek is subliem en een soort cadeautje van de architect. Met wat kleine aanpassingen aan de zaal neemt de beroemde Bösendorfer Imperial vleugel in de zomer van 2013 zijn intrek op het podium. Daarmee is de Edesche Concertzaal een feit.

2013

Eerste concert

Op 13 oktober 2013 speelt de Oekraïense pianiste Anna Tyshayeva het eerste concert in de Edesche Concertzaal. Met Bachs Goldbergvariaties is de opening een feit. In haar kielzog zijn vele beroemde pianisten aan de Bösendorfer Imperial te horen, onder wie Nikolai Lugansky, Emanuel Ax, Severin von Eckardstein en Hannes Minnaar.

2017

Internationaal Kamermuziek Festival Ede

Pianiste Anna Fedorova opent op 25 mei 2017 de eerste editie van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede. Tijdens het Hemelvaartweekend is Ede vier dagen lang de spil van het Nederlandse muziekleven met prachtige kamermuziek vanaf de mooiste locaties. Het openingsconcert wordt zelfs live door Radio 4 uitgezonden.

2021

Eerste livestream concert

Op 20 februari 2021 vindt het eerste livestream concert van Classical At Home plaats in de Edesche Concertzaal. Musici uit de omgeving van Ede verzorgen een exclusief concert, waar iedereen vanuit huis van kan meegenieten. De artiesten die optreden zijn Tineke Roseboom (sopraan), Noam Staal (cello), Roland Aalbers, Bernd van den Bos, Erik Onnink (piano), Robert Baba en Jenneke Tesselaar (viool).

Ons Team

Wie zijn wij?

Nando Eskes

Executive producer

Jan-Willem van Ree

Artistic director

Jochem Geene

PTZ operator & Sound engineer

Sander Zwiep

Presenter and host

Joey Haalboom

Development & Floormanager

Cris Heijkamp

Costumer support