15 mei 2021

Tribute to Louis van Dijk - Bernd van den Bos (piano), Tessa Sunniva (zang) en Louis Gerrits (saxofoon)

  • Datum: 15 mei 2021
  • Tijd: 20:00 - 22:00
  • Locatie:
    Livestream uit de Edesche Concertzaal
  • Prijs: 19.50
Bestel kaarten

Tribute to Louis van Dijk

Vanuit de Edesche Concertzaal beleeft u een uniek tribute-concert aan een van de grootste Nederlandse jazzpiansten. Samen met musicalster Tessa Sunniva en saxofonist Louis Gerrits brengt Bernd Louis' grootste hits, zoals de Turkse Mars, Charisma en Home. Ook het lijflied van Louis 'The Windmills Of Your Mind' ontbreekt natuurlijk niet. En met Bernds eigen 'Ode aan Louis van Dijk' krijgt het concert een extra persoonlijk tintje.

 

Louis van Dijk

Conny Stuart, Ramses Shaffy, Liesbeth List. Het is zomaar een greep uit de namen van monumentale artiesten met wie meesterimprovisator Louis van Dijk het podium betrad. Maar zijn kunde beperkte zich niet alleen tot onze landsgrenzen. Hij speelde ook met bekende Amerikaanse jazz-musici als Dizzy Gillespie en Toots Thielemans. En toch was hij de bescheidenheid zelve. “Tot mijn grote verbazing én vreugde word ik een beetje gezien als de vader der jongere generatie pianisten”, vertelde Louis van Dijk in 2015 aan de Edesche Concertzaal.

 

Bernd van den Bos

Bernd van den Bos is een van die pianisten. Hij groeide op met de piano aan zijn zijde. De afgelopen jaren was hij te zien in programma's als Op zoek naar Evita en X Factor. Net als Louis van Dijk ontpopte Bernd zich tot allround pianist, improvisator en componist. Hij werkt regelmatig samen met Simone Kleinsma, Brigitte Kaandorp, André van Duin en Paul de Leeuw. Legendarisch was zijn concert samen met Louis van Dijk in de Edesche Concertzaal. Aan twee Bösendorfer Imperials speelden ze samen Louis' Turkse Mars. Vanavond brengen Bernd en Louis Gerrits dit nummer in een flitsend arrangement voor piano en saxofoon.

 

Tessa Sunniva

Special guest Tessa Sunniva ken je als finalist van het tv-programma Op zoek naar Maria. Naar verluidt kon Tessa eerder zingen dan praten. Geen wonder dat ze een van de grootste musicaltalenten van dit moment is. In 2020 werd Tessa genomineerd voor een Musical Award in de categorie 'Beste Vrouwelijke Hoofdrol' voor haar rol als Anya in de musical Anastasia.

 

Louis Gerrits

Saxofonist Louis Gerrits is een echte sfeermaker op zijn instrument. De ene keer zwoel en loom, dan weer gepassioneerd en onstuimig. Net als Bernd heeft Louis zijn sporen verdiend in de wereld van de lichte muziek. Louis werkte met veel bekende artiesten en is regelmatig te zien in muzikale producties op televisie zoals Mooi weer de Leeuw, Dancing with the stars, Op zoek naar Evita, Op zoek naar Joseph en X-Factor.

 

Deze tekst is automatisch vertaald via DeepL