Handleiding

Hoe bekijk ik de livestream?

Onze livestreams bijwonen is een fantastische ervaring. Hieronder vindt u een handleiding en tips om de kwaliteit in uw woonkamer ook op een zo hoog mogelijk niveau af te spelen.

We leggen graag stap voor stap uit hoe het livestreamen werkt. Hoe werkt een bestelling? Hoe start je het livestream concert en hoe kijk je naar het concert op tv? 

Deze tekst is automatisch vertaald via DeepL

Verder lezen over

E-tickets bestellen

 1. Bestel een ticket via de bestelpagina.
 2. Kies 'Bestel kaarten'. U gaat naar de volgende pagina. Doorloop het bestelproces onder het kopje 'Koop tickets'.
 3. Na de voltooiing van de betaling, download u de e-tickets door te klikken op de blauwe button 'Download uw tickets (PDF)'.
 4. De e-tickets ontvangt u ook als PDF-bestand in een bevestigingsmail van Ticketservice TicketJames. De toegangscodes staan op deze e-tickets en in de e-mail zelf.
 5. Na een half uur nog geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan even contact op via info@edescheconcertzaal.nl.

Het concert beluisteren

 1. De toegangscode(s) staan in de e-mail en op de e-ticket. Het e-ticket staat als PDF-bestand in de bevestigingsmail van de bestelling, of u heeft deze al gedownload.
 2. De toegangscode is zescijferig, staat in de e-mail en in de PDF direct onder de barcode.
 3. Ga naar www.classicalathome.nl en kies op de homepage de button 'Bekijk livestream'.
 4. U komt terecht op het inlogscherm van het Classical At Home-platform.
 5. Vul de toegangscode in. Tot twee uur voor het concert kunt u inloggen om te testen. Dan kunt u een testconcert horen.
 6. De uitzending start om 19:50 uur, dat is iets eerder dan het concert. Zo heeft u nog even de tijd om te kijken hoe alles werkt. Ziet u nog niets? Dan is de uitzending nog niet begonnen. U hoeft de pagina niet te verversen, de uitzending start vanzelf.
 7. Kijkt u naar het concert op het apparaat waarop u bent ingelogd (bijvoorbeeld uw smartphone, tablet of laptop)? Dan hoeft u verder niets meer te doen.

Op tv kijken

 1. Kijkt u liever op tv? Dan zijn er mogelijkheden om smartphone, tablet of laptop te koppelen aan het televisietoestel.
 2. De beste ervaring krijgt u wanneer u een laptop met HDMI-kabel aansluit op de televisie.
 3. Zoek via de 'source-knop' op de afstandsbediening het juiste HDMI-kanaal op de televisie. Dit correspondeert meestal met de HDMI-ingang in de tv waar u de HDMI-kabel insteekt.
 4. Het geluid speelt na koppeling direct af op uw televisietoestel.

Via Chromecast kijken

Op dit moment werkt de cast-optie via Chromecast, AppleTV of AirPlay niet altijd goed. Kijk via de televisie of kies een van de andere opties.

Update 17.4.2021:
Het lijkt erop dat Chromecast wel goed werkt, u kunt dat testen. We hebben een concert op 50 frames per seconde uitgezonden, daar ging het toen fout. Het blijkt dat alleen Chromecast versie 3 dat aankan. De huidige concerten zenden we daarom uit op 25 frames per seconde. Mocht u Chromecast willen aanschaffen, let op dat u een versie 3 aanschaft.

Andere opties

U kunt met een koptelefoon luisteren op smartphone of iPad. Een hoogwaardige koptelefoon geeft een mooie ervaring. Er zijn nog meer mooie (duurdere) opties, zoals een streaming device als nVidia Shield.

Beleef het ook

Veelgestelde vragen

livestream

livestream

Kom je er niet uit?

Beantwoordt de handleiding je vraag niet? Dan helpen we je graag verder. Kijk even bij 'veelgestelde vragen' of neem contact met ons op.